Vakantie in een vakantiehuis bespaart geld

Het is voordeliger om voor een vakantiehuis of appartement te kiezen dan voor een hotel als vakantieverblijf. Gemiddeld betaalt u voor een vakantiehuis 583 euro per week.

Als men op vakantie gaat en kiest voor een accommodatie waarbij er de mogelijkheid is om zelf te koken, zoals in een appartement of vakantiehuis, dan bespaart dat een hoop geld. Kiest men voor een hotel dan wordt er eigenlijk altijd in een restaurant gegeten en dat kost meer geld dan als er zelf gekookt wordt. Dit constateert woordvoerder Vonk van de ANWB.

Een vakantiehuis kost gemiddeld 583 euro voor een week en wordt volgens de statistieken met 4,1 persoons bewoond. Hierdoor komt de huurprijs per persoon op 142 euro. Als bijkomend voordeel biedt een vakantiehuis ook nog eens veel vrijheid en privacy.

Oostenrijk, Duitsland, Polen en Zwitserland zijn de goedkoopste landen als u kiest voor een vakantiehuis. De gemiddelde prijs per week is daar 472 euro. De landen Nederland, Denemarken, Kroatië en Italië vallen in het middelste prijssegment met een huurprijs van ongeveer 592 euro per week. In Frankrijk en Spanje moet u het meeste neerleggen voor het huren van een vakantiehuis, want daar komt de gemiddelde prijs uit op 736 tot 777 euro. Bij deze bedragen komt dan vaak nog een bedrag voor de eindschoonmaak en linnengoed. Uit de cijfers van Bizztravel blijkt dat steeds meer wintersporters kiezen voor een zelfvoorzienende accommodatie.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 07 oktober 2009.