Vakantie naar Mexico wordt afgeraden

Vanwege de ‘varkensgriep’ worden alle niet noodzakelijke reizen naar Mexico door het ministerie van Buitenlandse Zaken afgeraden.

Er is op dit moment nog geen negatief reisadvies afgegeven. Reisbureaus en verzekeraars zien de ‘varkensgriep’ op dit moment dan ook nog niet als een reden om reissommen te vergoeden aan reizigers die hun reis annuleren. De reiziger moet dus zelf beslissen of het noodzakelijk en verantwoord is om af te reizen naar Mexico. Verschillende reisorganisaties zoals TUI, OAD, Thomas Cook en KLM gaan wel soepeler om met omboekingen naar andere bestemmingen.

Verspreid over de hele wereld zijn er momenteel tachtig besmettingen met het virus bevestigd. Mocht het virus ook naar Nederland overslaan dan is Nederland niet goed voorbereid op de maatschappelijke gevolgen van een grieppandemie. Dertig procent van werkend Nederland zou dan in de ziektewet terecht komen. Dit toont het onderzoek van B&A Consulting aan.

De Nederlandse hulpdiensten zoals de brandweer, politie en ambulancediensten moeten natuurlijk op sterkte blijven. Om dit te realiseren wil Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) dat alle overheidsdiensten en tachtig procent van de bedrijven dit jaar nog over een rampenplan beschikken.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 29 april 2009.