Vakantie vieren als een ‘local’

Een vakantietrend die we in 2012 gaan zien, is dat steeds meer vakantiegangers hun vakantiebestemming als ‘local’ willen beleven. De beleving speelt dus een grote rol bij het uitzoeken van de bestemming en het vakantieverblijf.

Er is dan ook een toename merkbaar in het aantal boekingen voor vakantiehuizen gelegen in de buurt van een dorp. Een vakantiewoning geeft het gevoel van authenticiteit. Tijdens de vakantie worden de boodschappen in de plaatselijke supermarkt gedaan en haalt u een stokbroodje bij de bakker om de hoek. U verblijft dan werkelijk tussen de ‘locals’.

Comfort is erg belangrijk tijdens de vakantie. Veel vakantiegangers willen bijvoorbeeld minimaal een vaatwasser, televisie, meerdere badkamers en een magnetron aantreffen in de vakantiewoning. Maar ook een privé zwembad vinden veel vakantiegangers een pre.

Op vakantie gaan wordt door veel Nederlanders nog steeds als een eerste levensbehoefte gezien. En ondanks de crisis worden er ongeveer evenveel boekingen ten opzichte van vorig jaar gemaakt voor vakantiewoningen. Dit blijkt uit een onderzoek van Topic Travel.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 06 januari 2012.