Vakantie in voorjaar minder populair

Na jaren van groei lijkt het houden van vakantie in Brabant een stuk minder populair, dat is vooral te merken in het voorjaar.  In tegenstelling tot voorgaande jaren komen er dit jaar niet meer dan 64.000 vakantiegangers.

Uit onderzoek van "Uit in Brabant" blijkt dat verblijfsaccomodaties in Brabant niet meer vakantiegangers verwachten dan vorig jaar. Zo kwamen er in 2007 nog 54.000 toeristen vakantie vieren in 2007, in 2008 waren dat er 64.000.

De organisatie "Uit in Brabant" heeft niet direct een verklaring voor de afname in populariteit. Ook worden reserveringen steeds later gemaakt, zo merken ze ook bij de Efteling In november en december dachten we dat we de begroting niet zouden halen, maar uiteindelijk bleken het prima maanden", aldus een woordvoerster in het Brabants Dagblad.

In de gehele voorjaarsvakantie trekken een miljoen Nederlanders erop uit, van de Nederlanders die in Nederland op vakantie gaan is verblijf in een bungalow het meest populair. Nederlanders die naar het buitenland gaan kiezen vooral voor een hotel (40%) of appartement (20%).

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 13 februari 2009.