Vakantie wordt bewust gekozen

In 2010 gaan de Nederlanders 35,5 miljoen keer op vakantie. In 2009 was dat nog 36 miljoen keer. Van alle vakanties vindt bijna de helft plaats in Nederland zelf.

Het aantal vakanties in Nederland is afhankelijk van het weer. Als het mooi weer is in Nederland dan zal het aantal vakanties toenemen en kunnen we in 2010 nog op hetzelfde aantal vakanties uit gaan komen als in 2009.

Ondanks de crisis blijft de Nederlander dus wel op vakantie gaan. Men blijft wel dichter bij huis, kiest voor de auto in plaats van het vliegtuig en gaat eerder kamperen of verblijft in een bungalow dan dat ze voor een hotel kiezen. Op de plaats van bestemming wordt er ook minder geld uitgegeven.

De extra vakanties zullen er bij in schieten dit jaar. Ze worden in ieder geval niet ver van tevoren geboekt. Mocht men toch een extra vakantie boeken dan zal dit vaak last minute geboekt worden.

Duitsland, Frankrijk en Belgiƫ zijn onder de Nederlanders erg populair als vakantiebestemming. En er is een trend waar te nemen dat de cruises ook steeds meer in trek zijn. Ze worden steeds vaker door jonge gezinnen geboekt.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 15 januari 2010.