Vakantiegangers met bijzondere klachten

In iedere branche komen klachten voor, dus ook in de reisbranche. Sommige vakantiegangers dienen ter plaatse een klacht in, maar het komt ook voor dat ze achteraf een klacht indienen bij de touroperator. Uiteraard zijn sommige klachten gegrond, maar er zitten ook hele bijzondere klachten tussen.

Eén van de meest bizarre klachten die bijvoorbeeld bij een touroperator neergelegd is, is dat er teveel zand op het strand zou zijn. En er is wel eens een klacht ingediend dat de touroperator wel even had mogen waarschuwen dat er vissen in de zee zitten. De kinderen waren er namelijk nogal van geschrokken.

Voor sommige vakantiegangers kan het eten op hun vakantiebestemming een bron van ergernis zijn. Als iemand zijn lievelingskoekjes niet op zijn vakantiebestemming kan kopen of als het eten in India te pikant is dan wordt daar bij touroperators over geklaagd.

Enkele andere bijzondere klachten zijn bijvoorbeeld dat een stel de slaap maar niet kon vatten door de branding en de golven, dat een gezin in Lapland de Kerstman en zijn rendieren niet heeft gezien en er ook nog achter moesten komen dat de rendieren niet kunnen vliegen. En vakantiegangers vonden dat de siësta maar afgeschaft moest worden omdat ze dan voor gesloten winkels stonden.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 16 november 2011.