Vakantiegeld gaat naar vakantie

Vakantiegeld wordt dit jaar weer gebruikt voor de vakantie. Enkele jaren werd het vakantiegeld gebruikt om schulden af te lossen of het werd gespaard.

De afgelopen jaren werd het vakantiegeld dat meestal in mei uitbetaald wordt niet voor een vakantie gebruikt. Dit had vooral te maken met de economische crisis. Uit onderzoek blijft dat daar dit jaar verandering in komt en zal het vakantiegeld weer grotendeels voor een vakantie gebruikt worden.

Het vakantiegeld ging de afgelopen drie jaar vaak op aan schulden die afgelost moesten worden of het werd apart gezet voor mindere tijden. In 2011 zal de verdeling als volgt zijn: Zestig procent gaat naar de vakanties, twintig procent komt op de spaarrekening te staan en slechts vijftien procent gaat op aan schulden.

Een derde van alle vakantiegangers gebruikt het vakantiegeld volledig voor de vakantie. Hieruit blijkt dat men over het algemeen weer meer geld te besteden heeft en weer geld uit durft te geven. Waarschijnlijk zullen de uitgaven in de horeca ook gaan stijgen en zullen er weer meer auto's en tv's verkocht worden. Er worden ook weer meer vliegvakanties geboekt ten opzichte van vorig jaar.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 13 mei 2011.