Veel blessures tijdens wintersportvakantie

Tijdens de wintersportvakantie lopen er ieder jaar zo’n 59.000 vakantiegangers een blessure op. Dit gebeurt zowel in de voorbereiding op de Nederlandse (indoor)skibanen als in het buitenland in de wintersportgebieden.

Uit de cijfers van Consument en Veiligheid blijkt dat de laatste drie jaar de blessures die men oploopt tijdens de wintersport vakantie vaak ernstiger zijn dan bij een andere sport. De kans op het krijgen van een blessure is niet groter dan bij een andere sport.

Het aantal hoofdletsels is het afgelopen jaar gestegen naar 100 tegenover 20 tot 30 in de voorgaande jaren. Daarnaast komt men bij wintersportletsel vaak verstuikte enkels, polsfracturen, en gescheurde knie- en kruisbanden tegen.

Veel blessures zijn te wijten aan een slechte voorbereiding. Men gaat vaak zonder training en oververmoeid op vakantie. Daardoor stijgt de kans op het krijgen van een blessure met 50 procent. Als u op skivakantie gaat moet u in goede conditie zijn zodat u een aantal uur achter elkaar kunt skiën. Op deze manier kunt u optimaal genieten van uw vakantie.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 05 oktober 2009.