Wintersporter liever niet met eigen partner op vakantie

Uit onderzoek van Belvilla onder meer dan duizend wintersporters blijkt dat ongeveer acht procent niet met het eigen gezin op vakantie wil. Zeven procent wil zelfs niet met de eigen partner op vakantie.

Buren en schoonfamilie scoren ook niet goed. Van alle ondervraagden wil 27 procent niet met zijn buren en 20 procent niet met de schoonfamilie op vakantie. En meer dan een kwart van alle ondervraagden geeft aan dat ze niet met collega’s op wintersportvakantie willen. Slechts zes procent gaat liever niet met zijn eigen ouders op vakantie.

Er is dit jaar een stijging van het aantal groepen dat op skivakantie gaat. Daarnaast worden er luxere accommodaties geboekt. En het blijkt dat de groepen steeds vaker zelf koken in plaats van uit eten gaan. Op deze manier kunnen ze geld uitsparen.

De stijging van het aantal groepen dat op skivakantie gaat was voor de directeur van Belvilla, Hedwig Wassing, reden om te onderzoeken hoe de groepen samengesteld zijn. Op deze manier kan het aanbod beter afgestemd worden op de vraag. Er blijkt dus dat wintersporters liever niet met hun buren, collega’s of schoonfamilie op vakantie gaan. Dit is weinig verrassend. Maar blijkbaar is er ook een grote groep die liever met vrienden op vakantie gaan dan met hun eigen gezin.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 09 september 2009.