Zon of regen: Nederlanders gaan op vakantie

Ondanks dat het de afgelopen dagen slecht weer was zijn er veel Nederlanders gewoon op vakantie gegaan. Volgens een woordvoerder van de Recron (vereniging van recreatieondernemers) gaan mensen als ze hun vakantie al geboekt hebben gewoon op vakantie.

Mensen die op het laatste moment hun vakantie boeken zien nog wel eens van hun vakantie af als het heel slecht weer is. Of ze kiezen voor een stacaravan of bungalow ten opzichte van een verblijf in een ten. Volgens de Recron zou dit nog niet veel gebeurd zijn.

Op de Waddeneilanden merken de campings nog weinig van het slechte weer. De mensen die geboekt hebben blijven gewoon op de camping. Ze zitten warm en droog in een stacaravan en ze vermaken zich wel. Toch zijn er ook campings waarbij het kampeerterrein aanzienlijk minder vol is dan andere jaren. Op Ameland zijn er ongeveer 50 procent minder toeristen.

Als men dus al een vakantie geboekt heeft dan gaat men gewoon op vakantie, maar de last minute boekers die andere jaren nog even een paar dagen weg boekten die blijven weg door het slechte weer.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 07 mei 2010.